Kako odabrati dobru i ergonomsku kancelarijsku stolicu?

Savjeti|13. oktobar 2021

Da li često sjedite po cijeli dan dok radite i rijetko ustajete da se odmorite, posebno kada ste prezauzeti?To se često dešava u našem svakodnevnom radnom životu, što je neizbježno.Ono što pogoršava stvari je to što ćete se lako umoriti ako nemate dobru i ergonomsku kancelarijsku stolicu, što će smanjiti vašu radnu efikasnost, ali i loše po zdravlje.Stoga su ergonomski dizajnirane kancelarijske stolice od velike važnosti za nas koji danas radimo u kancelariji i od kuće.

 

ERGODESIGN-Office-Chair-5130003-8

Međutim, šta je dobra i ergonomska kancelarijska stolica?Kako odabrati ergonomsku kancelarijsku stolicu?Nadam se da će vam ovaj članak pomoći.

Ergonomske kancelarijske stolice imaju:

1. Ergonomski dizajn potpore za leđa i potpore struka

Ergonomska kancelarijska stolica dizajnirana je sa osloncem za leđa u obliku slova S, koji savršeno pristaje vašoj kičmi u vratu, leđima, trupu i kuku.Udoban je i nećete se uskoro umoriti.

Office-Chair-5130004-121

Podrška za leđa u obliku slova S

S druge strane, ergonomska kancelarijska stolica također je opremljena dobrom potporom za struk, koja se malo naginje u lumbalnom dijelu.Ovo će vam pomoći da sjedite uspravno tako da se nećete lako pognuti, održavajući vas u pravilnom sjedećem položaju kada morate dugo sjediti na stolici.

Office-Chair-5130004-8
Office-Chair-5130004-11

Ergonomska potpora struka

Bez potpore za leđa u obliku slova S i potpore za struk, mogli biste lako imati ranac nakon cjelodnevnog sjedenja, što šteti vašem zdravlju.

2. 360˚Okretanje i naginjanje unazad

Dobra kancelarijska stolica treba da se okreće za 360˚ radi lakše rotacije, što je zgodno za komunikaciju licem u lice sa kolegama i preuzimanje dokumenata.

Ergonomska kancelarijska stolica može da se zavali unazad, od 90˚ do 120˚.Kada ste isprobani i želite da se odmorite na poslu, mogli biste podesiti kancelarijsku stolicu unazad da legnete i škljocnete.To bi se moglo osvježiti na neko vrijeme kako biste djelovali efikasno.

Office-Chair-5130004-3

Ležeća kancelarijska stolica unazad

3. Podesiva visina

Visina dobre kancelarijske stolice je podesiva.Pomoću poluge za podešavanje visine možete lako podesiti visinu kancelarijske stolice.

Office-Chair-5130004-14

Poluga za podešavanje visine podesive kancelarijske stolice

4. Mekani i prozračni jastuk

Mekani i prozračni jastuk olakšava otpuštanje pritiska iz vaših kukova, što čini da se osjećate ugodno kako biste se mogli usredotočiti na svoj posao duže vrijeme.

Soft-and-Breathable-Cushion

Mekan i prozračan jastuk

Kancelarijske stolice ERGODESIGN opremljene su svim gore navedenim karakteristikama: oslonac za leđa u obliku slova S, ergonomski oslonac za struk, okretanje za 360˚, naginjanje unazad od 90˚ do 120˚, podesiva visina kao i mekani i prozračni jastuk.Štaviše, naslon za ruke naših ergonomskih kancelarijskih stolica takođe se može preokrenuti kada ih gurnete ispod svog kancelarijskog stola, što savršeno odgovara vašem kancelarijskom stolu.

Office-Chair-5130004-132

ERGODESIGN Preklopni naslon za ruke

Dizajnirane u 4 različite boje, naše kancelarijske stolice mogu se koristiti za razne prilike.Možete ih postaviti u svoju kancelariju, sobu za sastanke, radnu sobu, pa čak i dnevni boravak.

Office-Chair-5130004-151

Vrijeme objave: 13.10.2021